Legal Counsel

Rademaker ontwikkelt en produceert machines voor de voedingsmiddelenindustrie, in het bijzonder voor industriële bakkerijen. We zijn met ruim 500 collega’s actief in bijna 60 landen, hebben verkoopkantoren in Duitsland, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk, de VS en China en hebben wereldwijd meer dan 1.000 productiesystemen geleverd, onder andere aan de grootste voedselproducenten ter wereld. Dit heeft ons een positie in de internationale top opgeleverd. Rademaker beheerst het totale spectrum, van verkoop, engineering, productie en montage op onze productiesites in Culemborg en Slowakije, tot eindmontage en inbedrijfstelling bij onze klanten. Rademaker is een bedrijf met een informele sfeer en een echte hands-on mentaliteit; samen staan we voor kwaliteit!

Bekijk voor een korte kennismaking onze video

Jouw functie

In deze veelzijdige functie werk je samen met onze General Counsel aan complexe en uitdagende vraagstukken die binnen Rademaker en onze bedrijfsvoering voorkomen. Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen, uitwerken en beoordelen van commerciële contracten en je speelt een ondersteunende rol in onderhandelingen. Denk hierbij aan het adviseren over en opmaken van klantencontracten, leverancierscontracten, geheimhoudingsovereenkomsten en garanties. Maar ook vragen met betrekking tot merken, octrooien en arbeidsrechtelijke kwesties pak je op. In samenwerking en overleg met de General Counsel voorzie je de organisatie van advies over verschillende juridische kwesties en risico’s en bewaak je deze. Vanzelfsprekend ben je als Legal Counsel dan ook op de hoogte van veranderende wet- en regelgeving en vertaal je de meest recente ontwikkelingen door naar de praktijk, waarbij je zoekt naar de maximale ruimte voor de organisatie. Op basis van gedegen onderzoek zet je je juridische creativiteit in om zo de General Counsel en de organisatie maximaal te ondersteunen.  Door deze dynamische afwisseling van werkzaamheden kom je in aanraking met diverse rechtsgebieden.

Jouw profiel

Voor onze organisatie zijn wij opzoek naar iemand die het niet alleen leuk vindt om juridische vraagstukken op te lossen, maar ook energie krijgt van samenwerken met alle disciplines binnen ons bedrijf. Je deelt graag en gemakkelijk je kennis om gezamenlijk tot de beste inzichten te komen en je schakelt eenvoudig tussen verschillende juridische dossiers en werkzaamheden.Ook heb je de drive om hoge kwaliteit te leveren en heb je oog voor detail. Je bent dus zeer accuraat, en ook integer en uiterst discreet, gezien de aard van je positie en de toegang tot zeer gevoelige (bedrijfs-)informatie. Daarnaast ben je bereid te reizen. Tot slot breng je de volgende kennis en ervaring mee:
·      Een afgeronde WO masteropleiding Rechten;
·      Goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
·      1 tot 3 jaar werkervaring in de advocatuur en/of het bedrijfsleven op het gebied van het ondernemingsrecht en contractenrecht;
·      Ervaring binnen het arbeidsrecht en/of intellectueel eigendomsrecht is een pre;
·      Bij voorkeur heb je ervaring met het voeren van commerciële contractonderhandelingen.

Kom je bij ons op gesprek, dan ontmoeten we graag een daadkrachtige persoonlijkheid, die goede communicatieve vaardigheden natuurlijk weet in te zetten.

Wij bieden

Rademaker biedt jou een uitdagende en verantwoordelijke baan in een internationale, snelgroeiende organisatie. Medewerkers kenmerken de werksfeer in ons bedrijf als prettig, informeel en collegiaal. Deze fulltime functie biedt jou veel ruimte om met initiatieven te komen en jezelf verder te ontwikkelen. Jouw inzet en resultaten belonen we met een passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

·      Winstuitkering;

·      Flexibele werktijden;

·      Ruime opleidingsmogelijkheden;

·      Reiskostenregeling;

·      iPhone en laptop van de zaak;

·      28 vakantiedagen;

·      8% vakantiegeld;

·      Pensioenregeling.

Enthousiast?

Mail dan je gegevens naar hr@rademaker.nl en overtuig ons met jouw motivatie en cv. Neem voor vragen gerust contact op met Annelie Stolk, HR-adviseur. Zij vertelt je graag meer over de functie én over ons bedrijf. Haar directe nummer is +31 6 29 72 69 32.

Legal Counsel | Vacature | Sales | Culemborg | regio Utrecht