Technical Writer

Rademaker ontwikkelt en produceert machines voor de voedingsmiddelindustrie, in het bijzonder voor industriële bakkerijen. Een sector waarin technologie en techniek centraal staan. Met een positie in de top van de internationale markt, behoren de grootste voedselproducenten tot de klantenkring van Rademaker. Rademaker beheerst het hele spectrum; van verkoop, engineering, productie en montage op onze productiesites in Culemborg en Slowakije, tot eindmontage en inbedrijfstelling bij onze klanten. Rademaker kent een informele sfeer en een echte hands-on mentaliteit, samen gaan én staan we voor kwaliteit!

Benieuwd naar een korte sfeerimpressie over Rademaker? Klik hier voor de link

Alleen talent is bij Rademaker niet genoeg. Je durft jezelf en de organisatie uit te dagen en werkt mee aan een cultuur waar we iedere opdracht samen aankunnen. Je voelt je thuis in een dynamische werkomgeving en ziet de toenemende complexiteit van systemen en processen enkel als een uitdaging! Kortom; heb jij passie voor techniek en werk je graag binnen een kritische, maar constructieve cultuur die Rademaker in staat stelt elke uitdaging aan te pakken? Dan is Rademaker op zoek naar jou!

Jouw functie

De functie van Technical Writer maakt deel uit van het team Order Engineering, onderdeel van de afdeling Research, Development en Engineering. Het doel binnen deze afdeling is de realisatie van het complete technische dossier van kwalitatief hoogwaardige en complexe productielijnen volgens gedefinieerde scope, budget en planning. Het genereren, schrijven en verder door ontwikkelen van de manual met alle bijbehorende documenten is onderdeel van dit proces waarbij de focus ligt op het leveren van technische documentatie die door onze klanten als toegankelijk, compleet en effectief ervaren worden. Tevens streven wij na dat onze klanten de productielijnen door gebruik van de manual veilig en effectief kunnen bedienen en onderhouden.

Als Technical Writer ben je dé veelzijdige specialist binnen Rademaker op het gebied van documentatie en staat een gerichte overdracht en vergaren van informatie centraal in de uitvoering van je functie. Een goede en doelgerichte technische documentatie is het eindresultaat van de verschillende stappen die je als Technical Writer doorloopt. Allereerst zul je de te leveren scope analyseren. Vervolgens ga je middels je proactieve houding research doen, de bestaande documentatie bestuderen op bruikbaarheid en specialisten interviewen. Deze input, samen met je eigen vakkennis, ga je omzetten in een technische handleiding waarbij je een juiste balans weet te vinden tussen tekst en beeldmateriaal, daar in technische documentatie teksten, afbeeldingen en pictogrammen elkaar versterken in het direct en eenvoudig overbrengen van de complexe informatie. Je gaat daarbij niet willekeurig te werk. De technische documentatie moet voldoen aan de machinerichtlijn en internationale normen.

Jouw profiel

Als Technical Writer ben je in het bezit van een technisch diploma en heb je bij voorkeur enkele jaren werkervaring in de machinebouw, waarbij je kennis hebt opgedaan van machines, machinerichtlijnen en normeringen. Doordat je veelvuldig teksten zal schrijven heb je affiniteit met diverse softwareapplicaties, waarbij kennis van Author-It gewenst is en beschik je over gedegen kennis van de Nederlandse en Engelse taal. Belangrijker vinden we dat je als Technical Writer nauwkeurig, creatief en gestructureerd kan werken en dat je vooral gedreven en initiatiefrijk werkt. Je bent een kritische teamplayer en bent altijd op zoek naar verbeteringen. Daarnaast beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden.

Wat biedt Rademaker?

Werken bij Rademaker bied je een uitdaging in een dynamische en internationaal gerichte werkomgeving waarin jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling en werkplezier voor op staan. Naast een plezierige werksfeer en een uitdagende functie in een hands-on omgeving, biedt Rademaker je een goed salaris, goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een uitstekende pensioenvoorziening.

Ben jij de Technical Writer die we zoeken en ben je op zoek naar ons?

Mail dan je sollicitatiebrief en CV naar hr@rademaker.nl. Voor vragen over de vacature kunt u contact opnemen met Anne van de Ven (HR-adviseur) via telefoonnummer 0345-543540.

Technical Writer | Vacature | Culemborg, Utrecht