Stagiair(e) Cyber Security

Ben jij die 4e jaars ICT-student met Cyber Security ambities en affiniteit? Of heb je de opleiding inmiddels afgerond en wil je graag werkervaring opdoen? En wil je Rademaker adviseren en helpen om (nog) beter beschermd te zijn en blijven tegen hedendaagse (cyber)dreigingen? Dan biedt Rademaker een aantal leuk en interessante (afstudeer) opdrachten aan! Bovendien staat Rademaker open voor stageopdrachten die aansluiten bij onze organisatiebehoeftes.

Over Rademaker

Rademaker ontwikkelt en produceert machines voor de voedingsmiddelenindustrie, in het bijzonder voor industriële bakkerijen. Een sector waarin technologie en techniek centraal staan. Met een positie in de top van de internationale markt, behoren de grootste voedselproducenten tot de klantenkring van Rademaker. Rademaker beheerst het hele spectrum; van verkoop, engineering, productie en montage op onze productiesites in Culemborg en Slowakije, tot eindmontage en inbedrijfstelling bij onze klanten. Rademaker kent een informele sfeer en een echte hands-on mentaliteit, samen staan we voor kwaliteit!

Benieuwd naar een korte sfeerimpressie over Rademaker? Klik hier voor de link

Jouw functie

Als stagiair(e) ondersteun je de afdeling Information Security bij de dagelijkse werkzaamheden en lopende projecten. Je zult daarnaast meedraaien binnen dit team, waardoor je de kans krijgt verschillende kanten van het vakgebied te leren kennen. Te denken valt hierbij aan het opdoen van kennis over het beheersen van informatiebeveiliging (securitymanagement), ondersteunen bij securityprojecten, inzichtelijk maken van digitale dreigingen en hierop acteren en het realiseren van eigen projecten binnen een gestelde planning.

Naast bovenstaande hebben wij nog meer leuke werkzaamheden voor je:

·     uitvoeren en geven van trainingen om informatiebeveiliging bewustwording te verhogen;

·     Meedenken over (structurele) verbeteringen van informatiebeveiliging;

·     Meehelpen onze (cloud-)infrastructuur te monitoren en te rapporteren op beveiligingsincidenten en risico’s;

·     Reageren op beveiligingsincidenten;

·     Meeschrijven van informatiebeveiligingsrichtlijnen met aandacht voor o.a. hardening;

·     Ondersteunen bij onderzoek naar digitale kwetsbaarheden;

·     Ondersteunen van de softwareontwikkelaar bij het veilig ontwerpen en ontwikkelen van verschillende applicaties met het uitvoeren van training en code reviews;

Wij worden enthousiast als….

·     Je met plezier naar jouw stage gaat!

·     Je een MBO- of HBO-opleiding volgt richting ICT (bijvoorbeeld Security Management, ICT & Cyber Security, Network & Security Engineering) of deze hebt afgerond en je graag werkervaring op wilt doen;

·     Je beschikbaar bent voor minimaal 36 uur per week voor de duur van 6 maanden;

·     Je beschikt over kennis en / of ervaring met vulnerability management, logmanagement of SIEM-tools;

·     Je beschikt over kennis van netwerkconcepten en netwerkprotocollen;

·     Je beschikt over kennis en / of ervaring met betrekking tot Windows / Linux security hardening;

·     Je beschikt over ervaring van codeontwikkeling, dat is een pluspunt;

·     Je zowel mondeling als schriftelijk de Nederlandse en Engelse taal goed beheerst;

·     Je gevoel hebt voor informatiebeveiliging, analytisch bent, oog voor detail hebt en secuur te werk gaat.

Waarin kom je terecht?

Je maakt deel uit van een enthousiast, gemotiveerd en jong team. Wij bieden, naast een passende vergoeding, een interessante leeromgeving en een fijne werksfeer. Je hebt veel vrijheid en verantwoordelijkheid in de uitvoer van jouw opdrachten. Er is genoeg te doen en met een proactieve houding kun je steeds meer naar je toetrekken en leren! Je kunt daardoor je eigen stage ‘vormgeven’ en wordt waar nodig begeleid door collega’s met een gedegen achtergrond binnen het vak van informatiebeveiliging.

Solliciteren?

Ben jij die gemotiveerde en enthousiaste stagiair(e) die ons team wil komen versterken? Mail dan jouw gegevens naar hr@rademaker.nl en overtuig ons van jouw geschiktheid door middel van jouw motivatie en CV. Wij laten jou zo spoedig mogelijk weten of wij jou willen uitnodigen voor een eerste kennismaking. Heb je een vraag? Bel dan met Ilias el Matani (Security Manager) via telefoonnummer 0345-543149. Hij vertelt je graag meer over de inhoud van deze werkervaringsstage en Rademaker.

 

Stagiair(e) Cyber Security | Culemborg, Utrecht